Welkom

Blogroll, Uncategorized Reactie toevoegen

zondergod.nl

Welkom op deze gloednieuwe site over religie. Op het ogenblik vindt u vooral artikelen over religie in de media. Naar aanleiding van de artikelen of filmpjes kunt u uw reactie achterlaten.

Religie is een onderwerp dat veel mensen bezig houdt. Op het internet zijn dan ook veel websites te vinden over God, waaronder cursussen, variërend van oriëntatie via alphacursus tot serieuze bijbelstudie. Veelal hebben de cursussen een eenzijdige inslag, een wervende inslag. Er zijn natuurlijk ook websites die een niet-religieuze inslag bespreken, die zijn over het algemeen veel minder wervend van opzet. De bedoeling is op de website een gratis cursus te ontwikkelen die religie kritisch onder de loep neemt, waarbij zowel de argumenten voor het bestaan van God en tegen het bestaan van God aan de orde brengt. Religie heeft grote invloed op onze samenleving en leidt vaak tot discussie. Die discussie zou ik op de site ook willen aan gaan. En tenslotte is het de bedoeling om informatie aan te bieden gerelateerd aan religie en de houdingen ten opzichte van religie (atheïsme, agnosticisme en theïsme).

Voor het opzetten van de cursus ben ik nog op zoek naar iemand die gelooft en kritisch in het leven staat. Je kunt contact opnemen door een e-mail te sturen aan info [at] metgod.nl

Reageren op het artikel